Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Boszorkány regények...

2008.08.07

Kép

NELL - EGY BOSZORKÁNY UNOKÁJA

Nell, a javasasszony unokája, egy faluszéli viskóban éli egyszerű életét: gondozza kedvenc tyúkocskáját, gyógynövényeket gyűjt, főzeteket készít, s igyekszik elsajátítani mindazt, amit nagyanyjától elleshet. Az idillt azonban váratlanul viharfelhők árnyékolják be: nagyanyó egészsége megrendül, s a falu békéjét is alaposan feldúlja a tiszteletes leányainak különös betegsége. Mintha megszállta volna őket az ördög, sikítoznak, ájuldoznak, tők potyognak a szájukból. Mi lehet a titokzatos betegség hátterében? Nell tudja az igazságot, s ha nem történik csoda, az életével kell fizetnie ezért a tudásért...

 

Kép

BOSZORKÁNYFUTAM - BEHOLDER FANTASY

Rachel Morgan, a boszorkány, az Inderland Biztonsági Szolgálat egyik legjobb fejvadásza volt. A vadászterülete Cincinnati városa, egy sötét, alternatív Földön, ahol vámpírok, farkasemberek, tündérek, koboldok élnek és járnak az emberek között, némelyek álruhában, némelyek teljesen nyíltan, nem titkolva valódi természetüket.

 

 

KépA TIZENHARMADIK BOSZORKÁNY

A Sparrow család asszonyai nemzedékek óta rendkívüli tulajdonságokkal rendelkeznek. Valamennyien március havában születtek, és mire betöltötték tizenharmadik életévüket, különleges képességük mágikus erővel tört rájuk. Elinor, a nagymama szó szerint megérzi a hazugságot. Jenny, a lánya ismeri mások álmait, Stella, az unokája - aki éppen a tizenharmadik születésnapját ünnepli - döbbenten ismeri fel, hogy előre látja mások halálát.

 

Kép

BOSZORKÁNYOKNAK SUTTOGÓ

Vajon mi lehet az oka, hogy olyan kevés boszorkány él manapság? Bizony, nagyon figyelmesnek kell lenni ahhoz, hogy észrevegyünk akár egyet is, amint a söprûjén utazik az éjszakában. Valahogy nagyon megfogyatkozott a számuk – és ezt maguk a boszorkányok sem értik...

 

 

Kép

 

LINA ÉS AZ ÖRDÖG MEDALIONJAA

Voynich-kézirat titka évszázadok óta foglalkoztatja a tudósokat. Miközben ok a megfejtésen törik a fejüket, élet-halál harc dúl a Yale Egyetem Ritkaságtárában őrzött mű hiányzó lapjaiért. Az eltűnt pergamenlapok a Gonosz kezébe kerülhetnek. Lina ráébred, hogy mágikus hatalommal rendelkezik. Csak rajta múlik, hogy jóra vagy rosszra használja-e a tudását. Lina a kéziratot böngészte álló nap, és noha több oldal hiányzott, lassacskán megértette, mivel is áll szemben.

 

Kép

A farkasok klánja

Boszorkányok háborúja trilógia 1.

Anaíd álmában csak futott a viharban, az erdőben keresve menedéket. A mennydörgés robaja közt hallotta Szeléné hangját: "Állj meg!", de ő nem törődött anyja figyelmeztetésével. Körülötte mindenhol cikáztak a villámok, elkápráztatták, megvakították, az erdőt tűzeső árasztotta el, míg végül egy villám utolérte, belécsapott, ő pedig elesett. A nyomasztó éjszaka után a tizennégy éves kislány arra ébred, hogy eltűnt az édesanyja.

Kísértetiesen hasonlóan halt meg a Pireneusok sűrű erdeiben nem sokkal azelőtt imádott nagyanyja is. Keresésükre indul, de csak egy nőstényfarkas tetemét találja meg. Kedvenc barlangjánál egy nemrég lehullott meteorból két könnycsepp formájú medált farag magának: az ő könnycseppjeit szeretett halottaiért. Ezek-kel a nyakában indul keresésükre. Útján segítségére vagy éppen ellene vannak a család és szülőfaluja néha kissé bogaras, furcsa nőtagjai, akik megmagyarázhatatlan képességekről tesznek tanúbizonyságot. Maga is rádöbben, hogy képes varázslatokra, hogy megérti az állatok klánjainak nyelvét. Bejárja a világot, és ahogy egyre közelebb kerül édesanyjához, úgy válik rejtélyesebbé minden és mindenki körülötte. Lehet, hogy az állatok nem is állatok, a boszorkányok nem is mindig gonoszak, s a meteor-nyakék varázserővel bír? És ki a Kiválasztott, akinek eljövetelét a jóslatok megjövendölték?